F.A.M.P. | Updated! & site nieuws | Onze verzameling! | Onze verzameling, vervolg! | Geschiedenis Barbie | Barbie en haar vriendinnen 1959 tot 1970 | Barbie en haar vriendinnen 1971 tot 1975 | Francie & Friends | Ken & Friends | Skipper, Skooter, Fluff & Tiff | Tutti, Todd & Friends | Barbie outfits 1959- 1966/1967 | Barbie outfits 1966 & 1967 | Barbie outfits 1968 - 1974 | Francie / Casey outfits 1966-1967 | Skipper / Skooter / Ricky outfits 1964 - 1967 | Tutti, Todd & Friends outfits 1966-1967 | Schoonheidsbehandeling | Barbie scans | Photo Guide to Vintage Barbies | White Ginger Bubblecut | The year 1966 | Handschoenen/sokjes Barbie en Skipper | Vintage Shoes | Hands, Booklets, Vintage Labels, Afkortingen & Waardebepaling | Rare dolls / outfits | Barbie Gallery 01 | Barbie Gallery 02 | Barbie Gallery 03 | Reproduktie Barbie en vrienden | Liddle Kiddles | Midge | Beurs / musea / tentoonstelling bezoeken | Barbie / Mattel in het nieuws | Verzamelaars vertellen | Kopen / verkopen tips | Agenda | Linken | Met dank aan... | Gastenboek | E-mailformulier

Note: Alle teksten hier onder die onderstreept en meestal blauw zijn, kunnen linken naar een andere pagina zijn. Klik daar dus op!

20.02.2013:

Het heeft wel heel veel tijd gekost dat ik weer eens hier kom kijken, erg he? Maar ik heb nou eenmaal problemen gehad met mijn scanner en de website liep ook niet erg lekker met opslaan van foto's. Dus ik hoop spoedig eens door te gaan met de Mod-era.

04.01.2011:

Nou..daar ben ik weer, dit keer weer met een computer!!

Ik vertelde dat ik met 2 grote wensen bezig ben geweest op 10.04.2010 en die zijn inmiddels dus in mijn collectie. Het gaat om the Little Theatre en de outfit Atelierfest. De foto's heb ik inmiddels geplaats in Onze verzameling, vervolg! Ga maar eens kijken, helemaal geweldig! De foto's zijn wel wat kleiner, maar dat kan de pret niet echt drukken.

Uiteraard wil ik jullie de allerbeste wensen doen voor het nieuwe jaar. Laten we hopen dat deze altijd beter wordt dan het afgelopen jaar! Nou zal ik eerdaags eens gaan kijken of mijn scanner het nog doet, want er is nog een hoop te scannen uit de Mod periode...

10.04.2010:

He, he, daar ben ik dan weer eens een keertje. Er is vanaf december niks meer veranderd of op de site bijgekomen, maar daar kon ik niks aan doen. Erg druk met van alles en de laptop waar ik vanaf moet 'werken' is ook nog eens heel erg langzaam..

Hierbij wil ik iedereen bedanken die een berichtje in het gastenboek heeft achtergelaten. Heel erg leuk en geweldig om te weten dat de site gewaardeerd wordt! Daar doe ik het tenslotte voor, toch?

Gelukkig voor mij is er een ingang voor de scanner op deze laptop, want anders gaat het scannen wel heel erg moeilijk worden en daar ben ik absoluut nog niet mee klaar!

Even een klein update-je uit mijn eigen collectie...er zijn weer wat nieuwe dames bijgekomen in mooie kleding uiteraard. Ik ben bezig met 2 super wensen van mij, maar daar vertel ik later wel een keer over. Je zal ze zeker ook willen hebben!! Ik plaats zo de nieuwe foto's op de desbetreffende pagina.

Bedankt voor jullie geduld, ik zal proberen om weer vaker wat op de site te zetten ( al wordt het stilaan wat moeilijker, omdat er al zoveel opstaat ).

27.12.2009:

Sinds een aantal maanden heb ik een nieuwe pc met windows Vista, dit programma verhinderd om dingen op te slaan op de website. Heb al diverse keren geprobeerd om foto's te plaatsen, maar het lukte maar niet...

Nu heb ik een laptop van mijn schoonouders in handen gekregen die het nog doet, weliswaar langzaam maar ik kan weer dingen plaatsen op de website! Deze heeft Windows XP en die werkt super voor deze website. Heb dus meteen 2 foto's van 2 nieuwe poppen op deze pagina gezet. Die stonden er nog niet bij...

Helaas ben ik dit jaar te laat om de website om te bouwen in kerstsfeer, volgend jaar maar weer!

Toch kan ik nog net op tijd zeggen: Een hele fijne jaarwisseling en een goed en gelukkig 2010!

22.04.2009:

Ik ben er even een tijdje uitgeweest, erg druk met het opknappen van mijn huis. Hierdoor kon ik ook enige tijd niet achter mijn pc, waardoor ik dus ook niets op de site kon doen of veranderen. Inmiddels heb ik de homepage weer veranderd naar ( bijna ) de originele versie en is de prijsvraagpagina verdwenen. In het Barbiewereldje bij mij thuis is niet veel bijgekomen de laatste tijd, de centen zijn even op..

De dame waar ik het 16 maart over had is geweest, zijn leuke foto's gemaakt van mij en een klein deel van mijn verzameling. Ik heb daar nog steeds geen foto's van gezien, terwijl ik ze wel binnen 2 weken had moeten hebben? Erg jammer...

Dan wil ik jullie er nogmaals op wijzen dat ik best wel emailtjes wil beantwoorden over taxaties of wat dan ook, maar dan zou het fijn zijn om wat meer info te krijgen dan slechts 1 zinnetje! "Hoi, ik heb een barbie uit 1958, wat is die waard?" Dat is meestal de vraag die ik krijg...met zo'n vraag kan ik helemaal niets! Ik zal even wat neerzetten waar iemand op moet letten, vóórdat ze mij een email sturen..

  1. Wat voor haardracht? Een paardestaart met kleine krulletjes boven de wenkbrauwen als pony ( Ponytail Barbie ), kort haar wat lijkt alsof er een grove permanent inzit ( Bubblecut kapsel ), kort of schouderlang haar wat naar binnen gekruld is ( Page-boy = American Girl kapsel ), paardenstaart met gladde pony boven de wenkbrauwen en vrijwel kaal hoofd ( Swirl Ponytail )...
  2. Wat voor lichaam? Stijve benen, buigbare benen, draaibare taille...
  3. Achter op de bil staat een 'stempel' waar heel vaak Midge op staat, dit is een standaard lichaam die zowat elke stijve benen lichaam heeft. Uw pop heet dus géén Midge, maar wel als ze er zo uitziet: Midge

U vindt uw pop ergens op zolder, ziet er nog 'prachtig' uit, volgens u dan, en zet ze te koop op internet of mailt mij om de waarde... De meeste verzamelaars, zoals ik bijv., willen een pop hebben die eigenlijk vrijwel of geheel onbeschadigd is. Dat is zeer moeilijk, omdat u met de pop in uw jeugd gespeeld hebt. De meeste poppen komen dus gehaverd uit het jeugdtijdperk. De 1 iets meer dan de ander. Hoe meer beschadigingen, hoe minder de pop zal opleveren! Ik zie op marktplaats veel poppen verschijnen waar verkopers bijzetten dat lage biedingen worden verwijderd, omdat de pop dus veel waard zou zijn. De verzamelaar weet de gangbare waarde wel toch? Dit is helemaal juist, absoluut.

Als u nou een Barbie heeft die u graag wil laten taxeren of wil verkopen, let dan eens op de volgende beschadigingspunten:

  1. Haar: Geknipt, afgebroken haren, heeft nog paardenstaart (d.m.v. de originele elastiekjes ), de Fashion Queen heeft volledig bruin geverfd haar wat intakt moet zijn + een blauwe haarband + 3 pruiken op een witte standaard die ook niet gebroken mag zijn).
  2. Gezicht: Wenkbrauwen nog helemaal intakt, de zwarte eyeliner op de wimpers helemaal zwart, plakkerig/vies bruin gezicht, stukje(s) uit kin of neus, lippenstift helemaal ingekleurd ( kleur maakt niet uit, dit kan veranderen in de loop v.d. tijd ), originele oorbellen nog in waardoor de oren groen kleuren ( komt het meest voor, verzamelaars willen deze poppen niet! ) gaarne zo snel mogelijk verwijderen, een scheur in het hoofd waar de kop op de nek zit, olie-achtig gezichtje ( komt alleen voor bij de 1961 poppen en die zijn niet in Nederland verkocht, pas in 1963 kwam Barbie naar Nederland en Europa ).
  3. Lichaam en armen: Ingedeukte borsten, gaatjes in borsten, armen bruiner dan lichaam, krassen, vilstift of andere vlekken, afgebroken vingers, gebeten in de handen, vinger en teennagellak helemaal ingekleurd.
  4. Benen & voeten: Bekraste benen, blauwe / rode vlekken op benen of voeten, vieze benen, gaten achter de knieholtes, kleine gaatjes rondom de enkels/ boven- en zijkanten voeten, afgebroken tenen, schoentjes kunnen afgeven aan de voeten ( rood, zwart zijn de gangbare verkleuringen ), wiebelbenen ( de buigbare benen hebben dit heel vaak ).

Heeft u Barbie nou helemaal niks wat hierboven staat, dan heeft u een prachtige pop waar ik zeker geïntereseerd in ben om aan te schaffen en met mij vele andere verzamelaars. Heeft u pop nou wél een aantal punten die u hierboven ziet staan, dan wordt het al wat moeilijker om de Barbie kwijt te raken voor een goede prijs. Zoals ik al zei: hoe meer beschadigingen hoe minder de waarde. Nou is het schoonmaken van het gezicht of het lichaam niet zo heel erg moeilijk, behalve met sommige viltstiftvlekken dan, maar de schoenverkleuringen en groene oorvlekken wél en die zijn meestal niet eens te verwijderen! Hier hebben verzamelaars dus geen interesse in, misschien de beginnende verzamelaar wel, maar die bieden nooit hoog op een barbie.

Wat kan mijn Barbie dan waard zijn?

Bubblecut Barbie:

Deze Barbie is niet zeldzaam, komt veel voor in Nederland en buitenland. Alleen de echt bruine haren, dus niet die bijna zwart/bruine haren, zijn zeldzaam. De White Ginger ( 1961 ) is natuurlijk ook zeldzaam, maar minder dan de bruin-harige versie. De gangbare waarde van deze soort ligt tussen de 20 euro voor zwaar beschadigde poppen en 80 euro voor licht beschadigde poppen, de Mint & NRFB poppen ( dus niet mee gespeeld, heeft doos nog en alles waar ze mee verkocht is ( badpak, schoenen, booklet, liner om pop vast te zetten in de onbeschadigde doos, polsbandje, standaard, oorbellen ) liggen tussen de 80 en 200 euro afhankelijk v.d. haarkleur. De bruin-harige ligt ver boven deze prijzen en de White Ginger ligt ook iets hoger in prijs.

De Bubblecut Barbie bendable legs ( beweegbare benen ) is wél heel zeldzaam dan boven beschreven. De gangbare prijs voor deze versie is mij onbekend, maar ze kost minstens 500 euro denk ik, mits geen groene oren of donkerbruin verkleurd gezicht natuurlijk. En zo min mogelijk gaatjes in de benen/voeten/enkels he?

Ponytail Barbie:

Vanaf 1963 kwam Barbie dus naar Nederland, alle Ponytail Barbiepoppen van vóór die tijd zijn dus alleen verkrijgbaar bij beurzen, internet of dealers. Deze Barbiesoorten zijn zeer zeldzaam. De meest zeldzame soort zijn de eerste 4 PonytailBarbiepoppen. Deze 4 soorten zijn alleen in blond en bruin haar gemaakt, waarvan dan weer de bruine versie zeldzamer is dan de blonde versie ( er is 1 bruine op 3 blonde gemaakt ). De #4 is iets minder zeldzaam dan de #1, #2 en #3, omdat deze pop de wit verkleuring niet meer had, maar ook zéér prijzig in aanschaf! Vanaf #5 wat beter verkrijgbaar.

#1 Ponytail Barbie: een beschadige soort ligt zo tussen de 1.000 en 3.000 euro, hangt v.d. beschadigingen en haarkleur af. Een Mint versie ( zie Bubblecut Barbie ) gaat vanaf 3.000 euro. Een NRFB ( niet uit de doos gehaald ) versie gaat vanaf 3.000 tot 10.000 euro.

#2 Ponytail Barbie: deze soort ligt in prijs niet ver van de #1 af.

#3 Ponytail Barbie: een beschadigde soort zit tussen de 200 en 500 euro, hangt v.d. beschadigingen en haarkleur af. Een Mint versie zit tussen de 500 en 1.000 euro. Een NRFB ligt boven de 1.000 euro.

#4 Ponytail Barbie: een beschadigde soort zit tussen de 100 en 400 euro, hangt v.d. beschadigingen en haarkleur af. Een Mint versie zit tussen de 500 en 800 euro in. Een NRFB ligt boven de 800 euro.

#5 en alle andere soorten Ponytail barbiepoppen: een beschadigde soort zit tussen de 80 en 200 euro, hangt v.d. soorten beschadigingen en haarkleur af . Een Mint versie zit tussen de 100 en 300 euro ongeveer. Een NRVB ligt meestal boven de 200 euro.

Color Magic Barbie:

Deze Barbie is in 1966 verkocht en waren in 4 haarkleuren, goud/geel, rood, zwart en platinum. De platinum versie is uiterst zeldzaam en verschrikkelijk moeilijk te vinden en zit zo rond de 2000 euro, daarna komen de zwarte en rode versie. De gangbare prijzen voor deze poppen weet ik eigenlijk niet. Ik heb zelf een vrijwel Minte versie v.d. goud/gele en daar heb ik zo rond de 500 euro voor moeten betalen, zonder de doos! De rode en zwarte versie zitten beide dik boven de 1.000 euro, wat ik wel eens volg op ebay...

Oranje haar komt niet voor, dit zou dus een goud/gele versie kunnen zijn die gekleurd is met de Color Magic shampoo óf het is een reroot. Kijk dus heel erg uit met deze kleur!

Fashion Queen Barbie:

Deze is niet zeldzaam, behalve de High Color dan. Deze pop ligt tussen de 30 en 150 euro, afhankelijk van beschadingen, haarbandje, pruiken en standaard. Mist ze dus haar attributen dan is de pop vrijwel niks waard, die 30 euro dus ( als je mazzel hebt ). De High Color ligt zo rond de 200 euro Mint. NRFB ligt uiteraard hoger.

Swirl Ponytail Barbie:

Sommige zijn vrij zeldzaam, anderen zijn nog 'volop' verkrijgbaar. De meeste zeldzame soort is de platinum soort, echt hele blonde haren, donkere wenkbrauwen dan alle andere soorten en witte lippen. Heeft deze pop geen beschadigingen en geen groene oren dan kan ze makkelijk 400 euro opleveren, anders daaronder. De meeste Swirls zitten tussen de 100 en 300 euro, licht beschadigd tot Mint ( ook als het haar los zit ). NRFB ligt boven de 300 euro.

American Girl Barbie:

Dit is een moeilijke Barbie om een waarde aan te geven. Deze pop gaat meestal vanaf 150 euro in de verkoop als ze beschadigingen heeft ( meest voorkomend: gaatjes in de benen/voeten/enkels en wiebelbenen ) en kan oplopen tot ver boven de 1.000 euro, afhankelijk van haarkleur en of ze NRFB is. De Japanse Side Part en de Straight legs soorten liggen beide dik boven de 1.000 euro, ook afhankelijk van haarkleur en NRFB, beschadigde soorten liggen uiteraard lager dan 1.000 euro. Sommige Japanse Side Parts kosten ruim 2.000 euro!

Midge:

Ah, de lieve vriendin van Barbie. Wat is het toch een schatje met die lieve sproetjes! De Midge die de meeste mensen kennen is vrijwel niets waard, als je een beetje geluk hebt kan ze je 40/50 euro opleveren, mits haar haar nog helemaal in de krul zit anders zelfs nog minder! NRFB is deze lieve meid natuurlijk wel wat meer waard, maar het zal wel onder de 200 euro blijven plakken denk ik zo. En Mint zit ze zo rond de 80/100 euro. Je hebt natuurlijk ook de zeldzamere soorten van Midge, de beweegbare benen, geen sproeten, tanden etc. Deze liggen in prijs hoger dan de 'gewone' Midge natuurlijk.

 

Helaas moet ik nu gaan vertellen dat alle andere soorten Barbiepoppen ( T'NT, Talking etc. ), maar ook Skipper/Ken/ Francie/Tutti en alle andere natuurlijk ook een waarde hebben, maar dat ik dit helaas niet weet. Ik verzamel deze poppen niet, dus houd ik mij daar ook niet mee bezig. Om daar zelf achter te komen is er de mogelijkheid om dit te doen op www.ebay.nl . Zet de naam van uw pop in de zoekbalk bovenaan en klik op enter. Dan ziet u aan de linkerkant een kolom, zoek daar naar wereldwijd en vink dit aan en klik weer op enter. Dan ziet u uw pop verschijnen en kan u zien wat de gangbare prijzen zijn. Komt er niks in beeld, dan wordt de pop ( tijdelijk ) niet te koop aangeboden, probeer het dan een andere keer weer eens. Dit kan u natuurlijk ook doen met alle bovenstaande beschreven Barbiesoorten.

Note: bovenstaande waardes van de Barbiesoorten kunnen afwijken naar beneden of kunnen zelfs meer kosten / opleveren. Het is geheel afhankelijk hoe 'hot' een Barbiesoort op dat ogenblik is en hoeveel geld verzamelaars er voor willen uitgeven! Ik raad dan ook aan, wilt u uw barbie verkopen, nog even te wachten tot de kredietcrisus voorbij is en mensen weer meer geld kunnen én willen uitgeven.

16.03.2009:

Afgelopen zaterdag een bezoekje gehad van een andere verzamelaarster, Caroline, bij ons thuis. Was reuze gezellig, we hebben echt uren geklept over Barbie. Zij is helemaal in de jaren 80 en ik in de jaren 60. Dat brengt dus leuke verhalen met zich mee! Haar popjes en toebehoren zijn allemaal erg roze, terwijl de jaren 60 dat weer niet was. Ze heeft mijn verzameling live gezien en vond ze echt schitterend, tja..foto's zeggen natuurlijk niet alles he? Ik heb reuze genoten en Gerard en ik gaan zeker eens een half dagje richting haar verzameling, want ben best wel een beetje nieuwsschierig!

Vanavond hebben wij een dame op bezoek gehad die een fotostudie volgt, portretfoto's om precies te zijn. We hebben even kennisgemaakt en zij met mij en 151 plastic dames. A.s. dinsdag komt ze weer, maar dan neemt ze haar fototoestel mee! Ben erg benieuwd...

Afgelopen vrijdagochtend ben ik op de radio geweest, erg spannend. Veel vragen over barbie en over mijn verzameling. De hond vond de reporter ( van Radio Noord-Holland ) ook erg aardig, ze wilde weer vriendjes worden hahaha. Willen jullie de radiouitzending nog horen? Klik dan hier. Scroll tot bijna aan het einde naar rechts en dan hoor je mijn interview.

11.03.2009:

Dit artikel vond ik op internet, wat is jullie mening hierover? Mail uw reactie naar: digede-2006@hotmail.com:

Het zal jullie niet ontgaan zijn. Het meisjes idool Barbie van Mattel is 50 jaar geworden. Al 50 jaar vormt Barbie een voorbeeld voor heel veel onzekere meisjes. Al 50 jaar kotsen meisjes zich na het eten leeg in de badkamer, stoppen zich vol met chocolade om zich beter te voelen en eten vervolgens een pot laxeerpillen om wat overbodige pondjes kwijt te raken. Al 50 jaar trekken toekomstige borderlines de haren van hun Barbie uit, steken hun Barbie in brand of slopen moeders staafmixer met ledematen van Barbie. Al 50 jaar hebben pedofiele vaders ineens een grote voorkeur voor het aan- en uitkleden van Barbie in het bijzijn van hun kinderen. En al 50 jaar weten ouders op jonge leeftijd van hun zoon, dat er geen kleinkinderen inzitten wegens een sexuele voorkeur. Wij denken dat Barbie nog wel 50 jaar inzetbaar is om de maatschappij te vermaken...

Wat mij trouwens ook erg opvalt in vele nieuwsartikelen die overal op internet staan is dat men het altijd over meisjes heeft. Barbie is voor meisjes, al 50 jaar lang. Nou...dan wil ik hierbij even vermelden dat dit al jaren niet meer zo is! Er zijn steeds meer mannelijke verzamelaars en die zijn echt niet allemaal gay! Barbie is ook niet meer zo intrek bij de jongste mensen onder ons.. Internet ( MSN en Hyves ), spel-computers en de televisie zijn de grootste concurrent van Barbie of ander speelgoed. Eigenlijk best wel jammer, dat kinderen niet echt meer spelen of lezen! Waar is die goede oude tijd gebleven dat we nog hele verhalen verzonnen omtrent Barbie of Action Man??

Mensen moeten trouwens ook eens ophouden om Barbie de schuld te geven van de vele eetziektes die onder meisjes bestaan. Ik denk dat iedereen eens wat meer naar de popartiesten of catwalk modellen moet gaan kijken, daar kijken de meiden meer naar dan naar Barbie!

De winnaars v.d. wedstrijd zijn bekend, de namen staan onderaan op de Prijsvragenwedstrijd en hebben inmiddels bericht gekregen.

**Sorry dat de uitslag een dag langer duurde, maar ik heb gisteren de hele dag in het ziekenhuis moet verblijven vanwege een operatie bij Gerard.**

09.03.2009:

Vandaag is de grote dag! Barbie is officieel 50 jaar oud. Van harte gefeliciteerd!! Gisteren werd dit groots gevierd in Haarlem. Uiteraard waren wij erbij, verslag kan u lezen op: Beurs / musea / tentoonstelling bezoeken 

Dan is de prijsvraag vandaag beëindigd, helaas. We hebben gelukkig toch nog een flink aantal inzendingen gehad, waaronder vele goede. De antwoorden heb ik bij alle vragen neergezet, zoals afgesproken. Morgen maken we bekend wie de 2 prijswinnaars zijn, we hopen natuurlijk dat de winnaars dan even een berichtje in het gastenboek willen zetten dat de poppen goed aangekomen zijn. Alvast gefeliciteerd met uw nieuwe aanwinst!!

03.03.2009:

Wel eens gehoord van de Re-issued SL Skipper?? Ik had haar al behandeld, maar heb haar verhaal wat meer uitgebreid. Je kan het nalezen op: Skipper, Skooter, Fluff & Tiff , bijna helemaal onderaan, vlak boven de prachtige Skipper foto's.

Jawel, het is bijna zover. A.s. zondag is er weer de Barbie In Holland beurs, dit keer in Haarlem dus. Als ik het goed begrepen heb, blijft de beurs elk voorjaar in Haarlem plaatsvinden. Nieuwgein is te duur geworden voor de organisatie, dus moesten zij uitwijken naar Haarlem. Dat vind ik dus helemaal niet erg, want dat ligt zowat om de hoek voor ons!

Ik heb bij Vistaprint eindelijk visitekaartjes laten afdrukken v.d. website, die komen dus ook te liggen op de tafel bij de ingang v.d. beurs. Het leuke is dat ik van dezelfde afb. op de kaartjes een t-shirt heb laten maken, welke ik aantrek naar de beurs. Zie je iemand lopen met de naam F.A.M.P. op haar t-shirt, dan ben ik dat dus en je mag mij dus altijd aanspreken. De afb. die daar bij hoort ( 2 handen met een parelarmbandje om ) die komt na de verjaardag van Barbie standaard als achtergrond te staan op de homepage, dit is dus eigenlijk het ( nieuwe ) logo v.d. website.

Ik wens alvast iedereen een hele fijne dag op de beurs toe! Voor degene die niet kunnen, maar wel graag willen zien wat ze helaas hebben gemist..er komen foto's op de website hoor!

25.02.2009:

Vandaag eens lekker mijn kasten een beetje nagelopen. Heb div. meiden verplaatst, in een andere kast gezet waardoor ik dus in de grote kast eigenlijk 2 planken heb vrijgekregen. Wat een beetje schuiven, passen en meten kan schelen in ruimte!! Ik heb van alle meiden nu ook de schoenen uitgedaan, deze geven af aan de voeten ( zeker bruin, zwart en rood ) in de loop der tijd en het risico wil ik niet nemen, dus allemaal de schoenen uit! Ook wil ik ( nogmaals ) u er op wijzen dat de originele standaarden, de originele Skipperhaarbanden ( de metalen soort ) en al het andere wat van ijzer is, ook afgeeft op de pop of op de kleding! Zo heb ik laatst een swirl ponytail gekregen die een haarelastiekje ( voor meisjes ) in haar haar had, er zit nu dus roest in haar haar! Kijk ook uit dat u de sluier van Wedding Day niet te strak op het haar plaatst, die geeft namelijk ook af!! Dit heb ik geconstateerd bij een rode American Girl die ik aan heb geschaft op ebay, zij heeft dus een behoorlijke groene afscheiding op haar hoofd onder het haar.

Op de verzamelaarsjaarbeurs in Utrecht staat dit keer in hal 11 een mooie verzameling tentoongesteld ( zie: Agenda ). Wij gaan daar kijken en wie weet schaffen we wel weer iets moois aan, maar dat hangt v.d. prijzen af. Deze beurs schijnt namelijk duurder in aanschaf te zijn dan bijv. de Barbie in Holland beurs. Wie gaat er ook heen? Wij gaan de zondag...

22.02.2009:

Schoonheidsbehandeling

Op deze pagina heb ik vandaag de hoofd/nekscheurbehandeling geplaatst, wie nog meer tips heeft..ze zijn van harte welkom!!

Dan heb ik ook het bruine, plakkerige gezichtje behandeld op dezelfde pagina.

-Wij zijn níet naar de huishoudbeurs geweest, we vonden het gewoon veel te druk. We gaan wel naar het museum in Amsterdam en uiteraard naar de beurs in Haarlem.

-Dan wil ik iedereen er graag op wijzen dat het gastenboek een storing heeft, waardoor ik dus niet meer kan reageren op leuke berichten. Vragen over Barbie en aanverwanten graag emailen naar mij, met zoveel mogelijk informatie over uw item! Graag foto's sturen als we in contact staan, dit is om te zien om welke pop het gaat. Heel veel stijve benen Barbiepoppen hebben Midge 1962 op hun bips staan, terwijl er maar 1 Midge bestaat met stijve benen. Ponytails, Bubblecuts en Fashion Queens hebben ook vaak Midge 1962 op de bips staan!!

-De prijsvraag is ook nog bezig, er is nog steeds 1 deelnemer, wie stuurt ook eens in? De Barbiepoppen zijn namelijk écht te winnen!!

17.02.2009:

We zijn inmiddels 12 dagen verder en er is slechts 1 deelnemer aan de prijsvraag! Misschien dat de pagina niet te vinden is?? Dus heb ik maar even een link op de beginpagina gezet. Nogmaals...de antwoorden zijn allemaal op de site te vinden.

Ik heb inmiddels weer een nieuwe digitale fotocamera, want die van mij was echt heel erg stuk. Dus ik kan eindelijk weer foto's maken!

07.02.2009:

Handschoenen/sokjes Barbie en Skipper

Een hele nieuwe pagina, wat weer zeer informatief is.

05.02.2009:

Het staat in de krant, div. televisieprogramma's zijn bezig met het intervieuwen van verzamelaars...

Barbie wordt dit jaar 50 ( pas in maart hoor ). 

Om dit heugelijke nieuws te vieren is de homepage gedeeltelijk aangepast als één groot feest! De Barbie in Holland beurs in maart is dit jaar ook in feeststemming met bijv. een loterij waar prachtige Barbies bij te winnen zijn! De huishoudbeurs heeft dit jaar een stand met een Barbietentoonstelling van de afgelopen 50 jaar, wie gaat er heen ( zie Barbie in het nieuws )? In het historisch museum te Amsterdam is een Barbie expositie te zien ( zie: Agenda ), daar gaan wij zeker heen! Hopelijk mag ik foto's maken..

Uiteraard kan F.A.M.P. niet uitblijven om mee te doen met een leuk item! We houden een prijsvragenwedstrijd met 10 open vragen, de antwoorden zijn over de gehele site te vinden dus lijkt me dat niet echt moeilijk.

Op de dag dat Barbie echt 50 jaar wordt, 09.03.09, gaan Gerard en ik uit alle inzendingen die de antwoorden allemaal goed hebben op een papiertje schrijven en trekken wij 2 winnaars uit de 'hoge hoed'.

De prijzen die wij weggeven zijn 2 prachtige Birtstone Barbie's NRVB, dus zeker de moeite waard om mee te doen!

03.01.2009:

Barbie outfits 1968 - 1974

Nieuwe pagina erbij, de 40e inmiddels! Bij de foto's staat een beschrijving v.d. outfits, deze keer staan er ook prijzen bij ( niet alleen bij deze pagina, maar ook bij degene die erop gaan volgen ). Deze prijzen komen níet overeen met de tegenwoordige prijzen, het kunnen slechts richtlijnen zijn. Het boek waaruit alle foto's komen is uit 1997, dus al ruim 10 jaar oud. Het is dus vrij logisch dat de prijzen niet kloppen...

01.01.2009:

Allereerst wil ik iedereen een heel gelukkig, gezond en Barbierijk nieuwjaar wensen! Er is een hoop gebeurd het afgelopen jaar, het rookverbod, de kredietcrisis, de automarkt is ingestort, Corus heeft fin. problemen etc. Het voordeel wat wij verzamelaars hebben, door de kredietcrisis, is dat de Vintage en Mod 'markt' in Amerika aardig in prijs omlaag is gegaan! Jammer voor de verkopers, maar joepie voor ons inkopers. Waar we 1 of 2 jaar nog 100 euro voor betaalden, betalen we nu een stuk minder en dat is natuurlijk alleen maar prettig voor onze verzamelaarskick! Zo heb ik in 2 weken tijd een prachtige ash-blonde Bubblecut en een Side-part Bubblecut voor 140 euro bij elkaar kunnen aanschaffen. En wat dacht je van de complete outfit van Junior Prom, die krijg ik ook eerdaags binnen ( Mint ) voor 75 euro! Je kan je vast voorstellen dat ik dáár erg blij mee ben, die outfit zie ik nu op Ebay voor ruim 200 dollar bij div. verkopers.

Wat ook wel leuk is...een nicht van Gerard had nog een Barbie liggen die ze wel aan mij wilde geven. Daar zeg ik natuurlijk geen nee op he? Het is dan ook een prachtige Swirl, met ietsje beschadigde lippen en wat roest van een meisjehaarelastiekje in het haar, maar voor de rest is het een plaatje en het is een gekregen popje dus ben ik er heel erg blij mee! Dan heb ik natuurlijk het afgelopen jaar ook wel weer het een en ander meegemaakt. Allereerst natuurlijk de tentoonstelling in Oss, wat was dat cool om al die mooie kasten in te richten met mijn mooie dames en wat kreeg het een hoop positieve reacties! Dan hebben we zelf op een beurs gestaan in maart 2008, wat ook erg leuk was om te doen. De hele prinsessencollectie compleet gemaakt. Een prachtige #3 en #4 aangeschaft, o.a.  F.A.M.P. bestond een jaar en ik ben benaderd door meisjes voor intervieuws voor schoolverslagen. Een overheerlijk jaar voor mijn verzamelaarshartje!

Waar ik iets minder blij mee ben is dat mijn fototoestel het begeven heeft, dus ik moet een andere aanschaffen. Tot die tijd maar even geduld op de foto's van al mijn nieuwste aanschaffingen of cadeaus!

Zoals jullie weten heb ik meerdere pagina's met alle outfits van Barbie, familie en vrienden tot 1967. Dat was 1 boek met outfits, maar er is er nog 1. Die loopt van 1968 t/m 1974 en daar ben ik nu mee begonnen, de pagina bestaat nog niet trouwens, maar ben druk met het bewerken v.d. foto's. Ik begin uiteraard weer met Barbie en dat volgt de rest vanzelf. Het zal wel even gaan duren allemaal, want het boek heeft ruim 325 pagina's! Als dat boek af is, dan is eigenlijk het meeste op deze website gedaan. Tips van lezers, het nieuws, de fotogalerijen, verzamelaarsverhalen etc. dat blijft natuurlijk doorgaan! Maar alle informatie heb ik zowat af, op dat ene boek na dan! Mocht ik nog genoeg opslagruimte behouden, dan maak ik alsnog 2 pagina's van Ken, dat is even afwachten dus...

Hou de site dus in de gaten, dan ga ik en misschien jullie ook er nog meer moois opzetten!!

26.11.2008:

Schoonheidsbehandeling

Op deze pagina, helemaal onderaan, heb ik een nieuw hoofdstukje gemaakt: 'Wist u dat:'  Daar vertel ik dingen die eigenlijk heel belangrijk te zijn om te weten en wat u zelfs een hoop narigheid kan schelen! Let dus vooral op dit kleine hoofdstukje wat betrekking heeft op de schoonheid van Barbie.

Midge

Midge is altijd een beetje in een hoekje gedrukt, je vindt haar mooi of niet. Daarom heb ik nu speciaal een pagina gemaakt alleen over Midge, wat vanaf haar 'geboorte' tot ong. het heden loopt. Het artikel komt uit een blad die van 1999 is, Midge is dus alleen besproken tót die datum.

 

01.11.2008:

Liddle Kiddles

Vandaag weer een nieuwe pagina erbij! Is misschien niet een bekend popje, maar zeker de moeite waard om eens te bekijken of wie weet...te verzamelen???

11.10.2008:

Vanmorgen een rode American Girl binnen gekregen. Hartstikke leuk koppie, alleen klopte er geen bal v.d. beschrijving v.d. verkoopster. Ze had de jurk en sluier van Wedding Day set aan, alleen toen ik de sluier afdeed zag ik dat haar haar op een bepaald plekje iets verkleurd was. Dat vertrouw ik dus nooit, dus ik even onder het haar koekeloeren. En ja hoor, daar zit dus wat groen. Er zit een metalen band met pareltjes aan de sluier, ik denk dus dat die afgegeven heeft. Het zat wel erg strak op het koppie..  Dus tip: doe de haarband niet te strak om de kop, anders groene aanslag.

Dan ben ik vandaag begonnen om al mijn Barbiepoppen op schrift te zetten. Dat is voor de verzekering. Foto's heb ik al op deze site staan, dus die hoef ik niet meer te nemen, alleen de prijs incl. outfit en naam nog noteren. Wat een klus! Maar het is het wel waard, want bij brand krijg je NIKS vergoedt als je geen speciale 'verzameling' aantekening bij je inboedelverzekering hebt. Ook voor waterschade en diefstal zijn ze nu verzekerd, maar dit telt niet voor als je ze naar een beurs of zo meeneemt. Ik raad iedereen dus ook sterk aan, als je een flinke verzameling hebt, om je inboedelverzekering te laten aanpassen, zoveel extra premie is het niet en het scheelt een boel ellende. Vraag wel even of de poppen of andere verzameling dan ook voor waterschade en diefstal zijn verzekerd!

Tip: Als je je lijst hebt gemaakt, maak ze dan in Words document ( kan je foto bij plakken ), mail die lijst naar je eigen emailadres en die van je partner of goede vriendin en bewaar die in een aparte map in je email. Mocht er dan brand komen, je pc wordt gepikt etc. dan heb je altijd die lijst bij de hand, want je kan zo inloggen op een andere pc!

10.10.2008:

Onze verzameling!

Vanmorgen weer wat foto's geplaatst van Barbiepoppen die nog niet op de foto stonden en meteen op de goede pagina gezet. Sommige waren er al een hele tijd, andere van de laatste tijd. Bij 2 Barbie's heb ik de koppen verwisseld voor andere, als jullie goed opgelet hebben dan weten jullie welke ik heb veranderd!

Ik heb kort geleden iemand live gesproken die aan mij vroeg of ik mijn poppen iedere x verkleed voor de foto's, omdat ik zoveel verschillende outfits heb. Mijn antwoord daarop was: Nee, alle poppen en outfits zijn verschillend, geen 1 foto is dezelfde Barbie. Ze vond dat werkelijk ongelofelijk, want dat had ze dus echt niet verwacht. Zij verkleedt namelijk wel iedere x haar poppen. Ik doe dat bewust niet, 1x aantrekken is nooit meer uittrekken. Daar voorkom je beschadigingen mee en de kleren blijven zo Mint.

Enne...oh wouw...wat vinden jullie van mijn Ponytail #3?? Is ze niet een plaatje? Ze is overal romig wit, heeft prachtige make-up, ze is gewoon niet te beschrijven zo mooi. Dat telt trouwens ook voor mijn 2e Ponytail #4 in Party Date ( welke echt verschilt met degene die ik al had- in de zwarte jurk ). En de lucht die uit de kasten komt, alle poppen hebben dezelfde 'crayon' lucht aangenomen, zo'n heerlijke oude lucht hahaha. Af en toe zet ik de kasten wel eens open om te luchten hoor, maar voor de rest blijven ze gewoon dicht. Ik moet mij af en toe gewoon eens knijpen om te voelen dat ik niet droom, het is toch zo mooi om al die dames bij elkaar te zien. Stuk voor stuk ben ik heel blij met ze, sommige iets meer dan bij de ander...

09.10.2008:

Verzamelaars vertellen

Ik kwam op een heel leuk idee! Een pagina aanmaken, speciaal voor jullie verzameling! Vertel wat je verzamelt, waarom je verzamelt etc. eventueel met foto's van je verzameling. Dat is toch hartstikke cool? Mail naar: digede-2006@hotmail.com al je gegevens ( ook graag je naam of alleen initialen ) incl. foto's en dan zorg ik dat het op de pagina komt. Er heeft inmiddels al iemand gereageerd en haar verhaal kan je nu al lezen. Veel plezier...

Onderstaande linken zijn de laatste outfits die ik nog moest behandelen uit een fotoboek van 251 pagina's. Dit boek is ( op Ken na dan ) geheel uitgewerkt op mijn site, alle outfits zijn gedaan tot 1967. Ken behandel ik niet, vanwege een volledige website link over Ken met al zijn outfits. Scheelt mij weer ruimte, want dit was boek deel I van de outfits, nu moet ik nog boek deel II doen met net zoveel foto's...

Francie / Casey outfits 1966-1967

Er is weer een nieuwe pagina bijgekomen vandaag en ook helemaal af! Wat een mooie kleding had dat nichtje van Barbie toch, althans sommige dan :-)

Skipper / Skooter / Ricky outfits 1964 - 1967

Op deze pagina is vandaag Ricky er bij gekomen.

Tutti, Todd & Friends outfits 1966-1967

En nog een nieuwe pagina erbij vandaag en ook al helemaal af, gaat lekker zo!

Ook wilde ik nog even melden dat sommige verhalen hieronder niet allemaal meer kloppen, zeker als het met de Homepage te maken heeft. Het waren dingen die ik op die dagen heb gedaan en dus -soms- tijdelijk zijn, het merendeel ( pagina's maken / aanvullen / afmaken ) klopt natuurlijk nog steeds!

05.10.2008:

Ik heb laatst een hele goede tip gekregen in mijn email voor het schoonmaken van een Barbielichaam en tevens meteen het haar. Deze kan je terugvinden in: Schoonheidsbehandeling onder lichaam schoonmaken uiteraard.

Dan heb ik nog een vervelende mededeling...

Er schijnt op Marktplaats.nl een dame reproduktiekleding te verkopen als vintage. Ze knipt de repro labels eruit en naait er de zwart-witte soort erin. Het ging in ieder geval om de jas van Easter Parade en waarschijnlijk ook de jas van Roman Holiday. Sommige jassen van Easter Parade zijn verkocht voor 40 euro of meer. Uiteraard houdt deze mevr. zich van de domme, weet 'zogenaamd' niet wat ze verkoopt, maar als je dus iets hebt aangeschaft en je krijgt het binnen zie je en voel je meteen dat het een reproduktie is en krijg je natuurlijk geen antwoord meer op je emails en je geld krijg je ook niet terug.

Ik was hier al bang voor, zodra ik de 1e reproduktie's zag, het was slechts een kwestie van tijd dat dit zou gaan gebeuren ( als het al niet gebeurt is ).  De poppen zijn nog wel te onderscheiden, maar voor een leek is een reproduktie hetzelfde als de oude soort. Helemaal als je kijkt naar alle accessoires, die zijn al bijna niet meer te onderscheiden! Het was beter geweest als Mattel de reproduktielijn ietsje anders had gemaakt, bijv. andere knoopjes of ritsjes of een oor van een theekopje iets anders...toch? Zou een hoop ellende voor ons schelen...jammer hoor!

Note ( 07.10.200) : Inmiddels hebben alle gedupeerden toch hun geld weer teruggekregen! Dat is fijn om te horen, hé?  Rest mij om toch nog een keer te zeggen: kijk uit met wat je koopt, staar je niet blind op foto's, ga zelf kijken en halen als dat mogelijk is, stel zoveel mogelijk vragen ( hoe stom ze ook klinken ) en gebruik alle foto's op deze site voor indentificatie ( daar is ze tenslotte voor ). Elke euro die je kwijtraakt op een miskoop is er 1 teveel, koop liever goed en misschien duurder spul dan goedkoop en slechte troep!

23.09.2008:

Ik wil even reageren op een artikel die ik net geplaatst heb in Barbie in het nieuws.  Het gaat over het artikel: 'Barbie is een slet'.

Ik heb dit artikel gevonden op de website van de Telegraaf en er zijn inmiddels al dik 100 reacties op dit artikel geschreven op de site zelf, helaas kan ik er zelf niet op reageren?? Dus doe ik het op deze manier!

Er wordt door vele mensen gereageerd: dat ze eruit ziet als een h*er ( iets censuur ), dat ze nooit hun kinderen laten spelen met deze pop of überhaupt met een pop niet laten spelen, ze wordt vergeleken met een SM-Meesters etc.

Deze Barbie is gemaakt naar een evenbeeld van een stripheld, zie foto van The Black Canary:

Er zijn inmiddels al meerdere striphelden verschenen in Barbievorm, zoals jullie inmiddels ook wel weten! En sommige daarvan zijn ook sexy gekleed, kijk bijv. maar naar Electra!

Ik vind de meeste reacties dus vrij onzinnig, het lijkt Amerika wel met hun gecensureer en veel bla bla.

Persoonlijk ben ik van mening dat het aan de opvoeders van dochters ligt hoe de kinderen met de pop omgaan. Er wordt gesuggereerd dat Barbie anorexia veroorzaakt bij meisjes, omdat ze op Barbie willen lijken! Qua kleding kan je dit natuurlijk wel een beetje voor elkaar krijgen met al die princessen outfits die je in speelgoedwinkels kan kopen, maar dat ze een eetziekte krijgen door een pop slaat werkelijk alles. Je bent verplicht als ouder je kind in te lichten dat een pop speelgoed is en geen werkelijkheid, dat telt ook voor gewelddadige videogames naar jongens toe! Iedere keer zeggen dat je er zo nooit kan uitzien, dat je mensen niet zomaar dood mag schieten of mag slaan helpt meer dan het speelgoed te verbieden! Ze spelen er toch wel mee als ze bij vrienden zijn...

The Black Canary Barbie is trouwens een Collectors item, dus waar gaat het nou helemaal over? Kinderen krijgen zo'n Barbie meestal niet eens, omdat ze te duur zijn om mee te spelen! Zo'n Barbie kost toch min. 30 euro, welke ouder geeft zo'n pop aan een dochter om die te laten slopen? Niemand toch? Laten de ouders gewoon een playline kopen voor hun dochters, dan is iedereen blij...

21.09.2008:

Gisteren naar de Barbiebeurs in Vught geweest, was erg leuk! Ik heb een verslag en 19 foto's van deze beurs staan op de pagina: Beurs / musea / tentoonstelling bezoeken

Dan heb ik nog een hele goed tip gehad van iemand: De originele standaard van de Vintage Barbie zou in de loop van tijd sporen op kleding kunnen afgeven als je de pop tentoonstelt in deze standaard. Kijk dus uit, ik heb ze inmiddels de standaards al vervangen door de standaards die ik altijd gebruik...

16.09.2008:

Barbie wordt op 9 maart 2009 alweer 50 jaar. Dit heugelijke feit gaat Barbie In Holland op zondag 8 maart vieren in het van der Valk Hotel Haarlem Zuid ( dus niet meer in Nieuwegein!!! ). Uiteraard wordt er die dag een gezellige Barbieverzamelbeurs georganiseerd waarvoor u zich nu al kunt inschrijven. Daarnaast ligt het in de bedoeling nog andere activiteiten die dag te organiseren. Kijk regelmatig op de Barbie in Holland site voor de laatste informatie...

04.09.2008:

F.A.M.P. bestaat 1 jaar!

23.05.2008:

Mooie Barbie gekocht, maar ze mist haar parelen oorbelletjes? Waarom zou je kopen als je ze zelf kan maken? Hoe je dat doet? Kijk op de pagina: Schoonheidsbehandeling helemaal onderaan de pagina. Veel succes...

14.05.2008:

A.s. 25 mei is er een Barbiebeurs!! Wist ik ook niet, ontdekte het vandaag? Voor meer details, adres, tijdstippen etc. zie:

Agenda 

07.05.2008:

De poppen die ik beschreven heb bij 04.05.2008 staan inmiddels op de pagina. Tevens ben ik een Barbie Bazaar tegengekomen die de 3 meest gezochte outfits beschreef: Sorbonne, Atelierfest en Gala Abend. Uiteraard heb ik mijn gegevens waarvan ik dacht dat die juist waren aangepast met wat meer uitleg erbij.

04.05.2008:

Ik zat vandaag eens al mijn 'nieuwe' Barbiebazaars eens een beetje door te spitten op mooie artikelen voor de site. Ik kwam in een v.d. bladen een artikel tegen over een aantal poppen die pas de laatste jaren zijn gevonden. Waaronder een Fashion Queen met witte lippen, wat erg ongebruikelijk is maar ze bestaan dus!! En we gingen er altijd van uit dat de Color Magic met de zwarte haren het meeste zeldzaam is, maar er is inmiddels een andere gevonden...een platinum Color Magic. Deze staat afgebeeld in een Barbiebazaar uit 1997 en is afkomstig van een ebay veiling. Ik heb inmiddels deze pop zelf ook al gezien op ebay voor een schrikbarend hoog bedrag en dacht dus dat het wel een reroot zou zijn. Dit is blijkbaar dus níet zo, ze bestaan dus werkelijk! Ik scan eerdaags de foto's van deze poppen en die komen dan op de pagina: Rare dolls / outfits

14.04.2008:

Dit wil ik toch graag even kwijt.. Je bied op marktplaats een leuk bedrag voor een Barbiepop en nog geen 5 minuten later krijg je een emailtje binnen: "Bedankt voor uw bod. Ter uw informatie: er is een bod per email uitgebracht van 175 euro."

Hier kan ik dus best nijdig om worden! Iedereen kan wel zeggen dat ze een hoger bod krijgen via email, niemand stuurt je een bewijs op om te laten zien dat het ook werkelijk zo ís! Ook deze verkoper doet dat niet en het leukste is dat je geen antwoord meer terug krijgt. Stel dat die verkoper inderdaad een bod per email heeft gekregen, dan is dat vast weer iemand die denkt: 'die kopen we goedkoop in en verkopen we voor meer.' Logisch, maar nogal vervelend voor de échte verzamelaar. Ik vind dat werkelijk gemeen en jullie vast ook! Ik heb mijn bod daarop dus ook verwijderd...

09.04.2008:

Ik kwam vandaag dit tegen op internet:

Rommel op zolder vaak fortuin waard

Veel mensen bezitten een onzichtbare schat aan zolderantiek. Vooral oude speelgoedauto's, poppen en knuffelberen kunnen veel meer waard zijn dan hun eigenaren vermoeden.

Dat schat verzekeraar Hiscox. Regelmatig komt de kunstverzekeraar bij veilingen en taxaties spullen tegen die een klein kapitaal vertegenwoordigen. "Schilderijen, antieke meubelen en beelden zien mensen wel als antiek, maar speelgoed blijven ze vaak zien als speelgoed" , zegt Iske Geertman van Hiscox. "Oude barbies brengen tussen de 90 en 1900 euro op. Het loont echt wel de moeite de zolder op te ruimen."

Bron: Telegraaf

08.04.2008:

Jullie hebben vast gemerkt dat er niet veel aan de site veranderd is vanaf 18 maart. Ik heb weinig tijd gehad om de site te kunnen updaten, aangezien ik een nieuwe baan heb waar ik de afgelopen tijd heel veel daagjes heb moeten werken. Sinds vandaag heb ik weer eens een dagje vrij en kon ik weer eens wat doen..

Op het ogenblik draait er andere muziek op de site, van Anastasia, want dat vogeltjesmuziekje werd ik alweer zat.

Skipper / Skooter outfits 1964 - 1967 

Er is een nieuwe pagina verschenen op de site, die tevens alweer klaar is!

Met dank aan...

Op deze pagina vermeld ik alle boeken, tijdschriften en websites waar ik informatie, foto's en scans van verkregen heb. Tevens staan er bedankjes op naar diverse mensen of websites, máár geen linken naar websites toe ( die staan al over de hele site verspreidt ).

*Op de homepage staat een link met banner wat geheel niets met Barbie te maken heeft, maar het is toch iets wat ik even onder de aandacht wil brengen. Kleine Joe, 6 jaar oud, heeft PDD-NOS ( een vorm van autisme ). Dolfijnentherapie schijnt heel goed te werken bij kinderen met zo'n aandoening en Joe is hier inmiddels voor aangemeld. Alleen zijn de kosten voor zo'n therapie behoorlijk aan de hoge kant! Uw hulp kan Joe dus graag gebruiken voor een donatie, dit hoeft niet veel te zijn..alle beetjes helpen.

Hierbij nog een keer de link naar de website van kleine Joe:  Joe's Dolfijnentherapie

18.03.2008:

Graag jullie aandacht voor het volgende...

Ik heb vernomen van een goede vriendin dat men echt heel erg moet uitkijken met het kopen van Vintage dolls uit Amerika via ebay, zeker met poppen die voor veel geld worden aangeboden!

In Amerika zijn de meeste verzamelaars erg verzot op poppen die echt volledige gave gezichten hebben ( wie niet eigenlijk ). Nou zijn er vele poppen, waaronder in ieder geval Swirls waarvan de lippenstift vervaagd in de mondhoeken ( vervagen is niet verdwenen hé ). Wat doen de Amerikanen, zij tippen deze mondhoeken bij waardoor alles weer 'mooi' is, maar dus niet meer origineel en vertellen dit níet in hun advertentie ( telt ook voor wenkbrauwen ). Dus kijk uit daarmee...

Dan is er nog het aanbod van de Ponytails #1 en #2. Hier moet je helemáál mee uitkijken! Ponytail #3 heeft dezelfde verkleuringen in het gezicht en lichaam als haar voorgangsters. Vele van deze #3's worden gerepainted tot een #1 of #2 en de gaatjes in haar voeten boren mensen er zelf in. Kijk dus ook hier mee uit en koop liever deze dure soorten bij betrouwbare dealers. Ze zijn moeilijk te vinden in hun originele staat, maar schieten wel als paddenstoeltjes het internet ineens op, is dit wel te vertrouwen??...ik weet het niet.

De enige manier om te kunnen zien of een pop overgeschilderd is, is alcohol te gebruiken. Doe wat alcohol op een wattenstokje en ga over de verf heen. Als het origineel is, dan heb je een prachtige pop in handen. Is het niet origineel, dan gaat alle verf er af! Durf je het niet, doe het dan ook niet, want dan heb je een pop zonder gezicht of gedeeltelijk zonder make-up ( heb ik gehad met lippen, alles er af *snik* ). Bedenk goed wat je doet, want het kan onherstelbaar zijn.

15.03.2008:

Beurs / musea / tentoonstelling bezoeken

Helemaal vergeten te vermelden dat we 8 maart naar de Barbiebeurs zijn geweest in Nieuwegein. Verslag en foto's kan je vinden op bovenstaande page. Onze nieuwe aankopen zijn natuurlijk te vinden op: Onze verzameling!

05.03.2008:

Vanochtend is het verjaardagscadeau binnengekomen voor Gerard. Hij was zo nieuwsschierig wat er in die enorme doos zat dat hij die heeft uitgepakt. Ik was er niet, dus kon hem niet tegenhouden. Ook zo benieuwd wat er in zat??

Kijk dan naar onderstaande foto:

Dit is de nieuwste aanwinst in de Ferrari Barbie serie. De allereerste Ferrari, om precies te zijn! Het enige wat echt een Ferrari herkenningspunt van deze Barbie is, is het kleine paardje ( als een soort haarspeld ) bovenop haar prachtige kapsel.

De witte vlekjes die je op de jurk ziet oplichten komt door de weerkaatsing v.d. flits in de rode kraaltjes.

Deze Barbie is op beurzen en op Ebay te vinden rond de 200,00 euro, maar heb haar ook al gezien voor $400,00! Wij hebben voor haar rond de 100,00 euro betaald, want de deksel, het vloeipapier en de 'zegel' ontbraken. Boeien!! Wij zetten haar toch onverpakt in de vitrinekast, dus besparen we 100,00 euro. En dát vinden wij natuurlijk helemáál niet erg, hahaha.

03.03.2008:

Vanochtend om 11 uur hebben we onze dames weer uit Oss opgehaald. Alle dames waren ongeschonden en de outfits compleet. Ze staan inmiddels weer allemaal op hun plekje, alhoewel er wel het een en ander veranderd is. De Vintage collectie staat wel in hun eigen kast, maar niet meer op hun eigen plekje. De Birthstone collectie staat nu in een grote vitrinekast beneden in de huiskamer en de Wereldprincessen collectie staat nu in de kast waar eerder de Birthstone collectie in stond. Zal daar eerdaags even foto's van maken!

A.s. zaterdag is er weer een beurs in Nieuwegein, zoals eerder vermeld. Ik heb 9 dames uit mijn kast gelaten om die mee te nemen naar de beurs. Wie weet treffen we elkaar!? Ik ben niet zo moeilijk te herkennen, aangezien ik Gerard en mijn blonde zoon meeneem, dus 3 mensen aan een klein tafeltje. We nemen 2 donkerblauwe klapstoelen mee, dus dat is ook een herkenningspunt... Schroom niet om ons aan te spreken! Tot zaterdag misschien??

26.02.2008:

Vintage Barbie outfits 1959- 1967, page 02

Er is weer een pagina af! Gaat lekker zo he? Vandaag de laatste outfit geplaatst uit 1967.

25.02.2008:

Er komen weer een paar leuke dagen aan voor mij en alle andere verzamelaars! Ten 1e kan ik volgende week maandag 3 maart weer al mijn Barbie's opgaan halen in Oss! Daar ben ik wel blij mee, heb ze erg gemist... Ten 2e is er 8 maart weer een Barbie In Holland beurs te Nieuwegein, waar ik zelf dit keer met een tafeltje sta! Ik neem van alles mee, waaronder Vintage, speelbarbie's uit doos, Collectible Barbie's en een 3-tal opbergkoffertjes. Ook wat kleine hebbedingetjes voor de kleintjes onder ons heb ik op de kop kunnen tikken, erg leuk zijn die dingetjes! Verder wat kleding en een heleboel losse accessoires. Dus denk dat ik mijn tafel wel kan vullen. Het lijkt me leuk jullie ook een keer te ontmoeten, je kan mij natuurlijk altijd aanspreken aan de tafel, er liggen waarschijnlijk flyers van deze website op tafel, dus ik val niet te missen!

Francie & Friends

Met de Francie Quick Curl uit 1973 is de laatste Francie besproken op deze pagina. Onder alle beschreven Francie-soorten staat ( net als bij Tutti ) een gallerij met prachtige foto's van Francie.

Barbie en haar vriendinnen 1971 tot 1975

Vandaag de laatste soorten Barbie's ingevoerd. Deze pagina is dus óók af, eindelijk pffff ( wat een klus zeg! ). Alle Barbie-, Ken-, Skipper-, Tutti-, Francie soorten en hun vrienden zijn nu allemaal in het Nederlands te indentificeren! Vanaf morgen ga ik mij storten op alle outfits, want die zijn ook nog lang niet af!

15.02.2008:

Barbie en haar vriendinnen 1971 tot 1975

Vandaag weer wat nieuwe poppen erbij, waaronder de Montgomery Ward's Barbie beschrijving ( welke ik inmiddels ook al in mijn bezit heb ). Op de Francie & Friends pagina staan ook weer een aantal nieuwe meiden!

11.02.2008:

Barbie en haar vriendinnen 1971 tot 1975

Deze pagina is vandaag bijgevuld. Het hele jaar 1971 is beschreven met bijpassende foto's. Ik ben inmiddels al begonnen met 1972. Tussen de Barbie beschrijvingen door zijn er natuurlijk ook Francie beschrijvingen, welke dus op een aparte pagina staan. Hou deze pagina dus ook in de gaten!

08.02.2008:

Barbie en haar vriendinnen 1959 tot 1970

Deze pagina is vandaag afgekomen. Alle Barbie soorten en haar vriendinnen zijn behandeld met foto's tot 1970. De nieuwe pagina die hier op gaat volgen heet Barbie en haar vriendinnen 1971 tot 1975.

In een oude Barbie Bazaar heb ik 2 hele gave pagina's gevonden die ik gescant heb. Om jullie de mogelijkheid te geven om deze pagina's ook te gebruiken, zet ik ze op deze pagina ( die heeft geen foto beveiliging nl. ). Veel plezier met uitknippen!!

Tevens zijn er op de Barbie scans pagina weer een aantal zeer mooie scans bijgekomen!

&

06.02.2008:

Ken & Friends

Deze pagina is vandaag afgekomen. Alle Ken soorten en zijn vrienden zijn behandeld met foto's.

Francie & Friends

Deze pagina is vanaf vandaag nieuw! Ik had Francie, Stacey en Twiggy op de Barbiepagina gezet, maar vond dit eigenlijk niet echt overzichterlijk. Dus heb ik een nieuwe pagina voor deze poppensoort gemaakt. Tevens heb ik vandaag op de Barbiepagina weer er een stel nieuwe dames bijgezet, waaronder Julia / Jamie & P.J.

05.02.2008:

Vandaag in mijn mail ontvangen: Een grote groep verkopers en kopers in de USA wil gedurende 1 week (vanaf 18 febr. as) Ebay boycotten vanwege de nieuwe richtlijnen voor het geven van feedback en verhogingen van de fee's. Dit is dus een soort van staking. Misschien beter om in deze week en de week ervóór even geen biedingen te doen? Je weet tenslotte niet of het dan wel allemaal goed gaat...

04.02.2008:

Mij zal je niet meer zien bieden op Ebay Duitsland en Ebay Frankrijk hoor!

1. Ik had geboden op een brunette Bubblecut op Ebay Duitsland, zag er goed uit op de foto. Ik krijg haar binnen en wat blijkt? Zijn haar pupillen wit! Dit kan komen door: groene oren verwijderen ( chemische reactie kan dat veroorzaken ) of de verkoopster heeft de ogen zelf wit gemaakt. Bah, dat valt dan weer vet tegen!!

2. Mijn zuster was vorige week jarig en zij werkt bij ICI Paris, Binnenhof te Amstelveen. Zij vindt het leuk om wat Barbie's te verzamelen die te maken hebben met merken, zoals Dior, Versace of Armani ( enkele voorbeelden ). Ik heb haar ooit de 2e versie van de Dior-Barbie gegeven ( die met de kraaltjes op de jurk ) en die vond ze echt fantastisch! Nou was ze dus vorige week weer jarig en ik weer op zoek naar een 'merk' Barbie. Ik vond de Versace Barbie in diverse landen op Ebay, maar Frankrijk was dichterbij, dus heb ik die pop gekocht via 'nu kopen'. Wat bleek...ze kwam binnen in een heeeeeeeel klein doosje. Gerard en ik keken elkaar aan: "nee hé, niet weer". Dus wel, ik had alleen de kleren gekocht! Dat was een dure grap dus, bah! Wat heb ik nu gedaan, ik had nog ergens een Birthstone Barbie in doos liggen ( die was toch al opengemaakt, omdat ik de sjaal nodig had ) en heb haar die kleren dus maar aangedaan. Staat er nog goed ook. Heb het mijn zuster uitgelegd en het maakte haar niks uit. Ze staat nu in de vitrinekast bij haar. Heb snel nog een foto van haar gemaakt:

              Mooi gedaan he?

Dan hebben we nog Marktplaats.nl. Leuke site, maar er staat teveel troep op, je word er opgelicht, je hebt er helers zitten en mensen hebben geen idee wat ze soms verkopen of kopen!

Ik heb daar eens een Bubblecut gekocht die er op de foto heel mooi op stond en de beschrijving was ook goed. Beetje bespeelde pop enzo. Komt ze binnen, heeft ze een nekscheur, krassen, groene vlekken op de benen etc. Beetje bespeeld?? Ga je mailen en dan wordt er gezegd: 'dat had u kunnen weten'. Ehmmm, nou nee. Zet er dan duidelijk bij als een pop al die rottigheden heeft! Toch?

Dan ( en dit is echt stom hoor ) wilde ik een glazen stolp hebben, dus ik zoeken op marktplaats naar zo'n stolp. In overvloed, maar niet de maat die ik wil uiteraard. En ineens valt mijn oog op een prachtige stolp met een pop daarin. Ik mailen naar de verkoper of die pop eruit gehaald kan worden eventueel. Ja dat kon, werd gezegd. Gaaf! Ik laat de foto's aan Gerard zien en hij zegt dat die stolp wel de goede maat is voor een Barbie. 20 Euro kost de stolp. Dat vind ik wel meevallen dus ik bied en na betaling wordt die opgestuurd. Zo gezegd zo gedaan, nu afwachten op die mooie stolp.

Postbode aan de deur, we waren er niet, dus bij de buren afgeleverd. Ik haal die 's avonds dus op. *Zucht*, een piepklein rotdoosje. Ik openmaken, Gerard kijkt over schouder mee, en...pfff... een miniscuul klein stolpje met een inimini popje erin. AAAAAAAAAAAAH, bah, weer besodemieterd! Dus ik mailen, dat de foto's heel erg misleidend waren. Antwoord terug: welnee, u had beter moeten kijken. Nou moe? Die .. (sensuur) zet enorme foto's op MP, geen wonder dat iemand denkt dat het een grote stolp is toch?

Zo kan ik nog wel even doorgaan over MP, maar gebruik mijn tijd liever ergens anders op deze site!

*Heb jij ook slechte ervaringen met internetkopen, laat het mij weten. Dan plaats ik de reactie's op de site. Ik zet alleen geen namen neer, want dat heeft mij in het verleden al in eens moeilijkheden gebracht ( door bedriegers ).

23.01.2008:

Gisteren is de tentoonstelling van start gegaan en het schijnt dat het nu al een groot succes is. Het Brabants Dagblad heeft al een artikel geplaatst en ik heb gisteren de pers zelfs aan de telefoon gehad, wat ik erg leuk vond! Het artikel uit de krant kan u nalezen op de pagina: Barbie in het nieuws

Foto's en een verslagje kan u vinden op de pagina: Beurs / musea / tentoonstelling bezoeken

18.01.2008:t

Ik heb een document gedownload op internet, die ik gekocht heb bij een betrouwbare verkoopster op Ebay. Het is in het engels, maar heel goed te begrijpen en op te volgen. Het gaat over een nieuw middel dat gevonden is voor het groene oren probleem. Dit spul is uiteraard weer eens niet te vinden in Nederland, dus moet gekocht worden in het buitenland. Na veel zoeken heb ik een website gevonden waar ze dit spul online verkopen en is het te betalen via paypal.

Zover ik uit het document begrijp is het spul alleen te gebruiken op Skipper #950 en #1030, op Skooter en op de Barbie's: Ponytail, Bubble Cut, Swirl Ponytail, American Girl en Color Magic.

Degene waarvan ik het document van heb heeft het spul zelf al geprobeerd op diverse bovenstaande dames en het werkt bij haar! En het schijnt ook nog sneller te werken dan de middelen die wij inmiddels al kennen.

Direct zonlicht schijnt bij deze behandeling noodzakelijk te zijn, ik raad dus aan om uw pop zoveel mogelijk in te pakken en alleen het stukje open te laten waar de behandeling plaatsvindt ( dit om algehele verkleuren door de zon te voorkomen!! ).

Aangezien ik dit document gekocht heb, en er dus copyright op zit, kan ik deze behandeling niet op F.A.M.P. zetten. Om mijn eigen kosten ( en zoekwerk op internet naar een online winkel ) van dit document te dekken, vraag ik slechts 1 euro voor dit document, welke ik u kan emailen ( incl. de link naar de online winkel voor het schoonmaakmiddel ). Dit kan u betalen via overschrijving of paypal. Mijn emailadres: E-mailformulier

Mocht u in de toekomst interesse hebben in de laatste nieuwtjes die op F.A.M.P. verschijnen zijn, maar u heeft niet altijd tijd om op de site te komen kijken, dan kan ik u via uw emailadres op de hoogte houden. Als u mij uw emailgegevens doorgeeft via de  E-mailformulier dan stuur ik alle updates door naar uw adres.

17.01.2008:

Vandaag is mijn nieuwste aanwinst in de Vintage poppen binnengekomen. Zij staat op de pagina: Onze verzameling! En ik vertel niet wat voor soort het is, ga maar snel kijken! Ze staat bovenaan bij de foto's. Ik ben erg in mijn nopjes met haar. Ze gaat overigens níet mee naar de tentoonstelling in Oss.

16.01.2008:

Over 5 dagen begint de tentoonstelling in Oss, ben druk bezig met van alles voor te bereiden. Er moest een totaalbedrag doorgegeven worden voor de verzekering, er moeten kaartjes gemaakt worden voor de Vintage Barbie's ( wie ze zijn en wat hebben ze aan ). Het was zeer moeilijk om een goede collectie uit te zoeken, omdat ik ze allemaal wel wil tentoonstellen, maar er zijn er toch 40 uitgekozen en die gaan Gerard en ik heel voorzichtig a.s. zondag in dozen verpakken. We vervoeren ze rechtop, want dat is beter voor hun conditie. Mijn allermooiste Barbiepoppen gaan naar de tentoonstelling en ik zal  ze voor een maandje heel erg missen... De Color Magic, al mijn American Girls, mijn allernieuwste Brunette Ponytail, bijna alle Swirl's, alle resterende Ponytails en een flinke handvol Bubble Cuts...ze komen allemaal naar Oss en u kan ze daar dus live gaan bekijken ( géén kosten, gratis entree zover ik weet ). Alle Birtstone Barbie's en de wereld princessen gaan allemaal mee, dus ik heb een maand lang 3 lege kasten en 1 hele grote kast is bijna leeg *snik*, maar ik heb het er voor over want het is hartstikke leuk!

Als u bent gaan kijken dan hoor ik dat graag via mijn gastenboek, want dan kan iedereen lezen wat u van onze verzameling 'live' vindt. De foto's op deze site zijn al superrr, maar in het echt zijn ze nog veel mooier en het is uw ritje in de auto zéker waard!!

02.01.2008:

Ik heb vandaag via ebay.com een prachtige Barbie gekocht. Het zal wel even duren voordat ze bij mij is, maar zodra ze er is horen jullie het direct! Ik verklap nog even niet wat voor Barbie het is, maar ze hoort in het rijtje: vrij zeldzaam!

01.01.2008:

Reproduktie Barbie en vrienden

Deze pagina is aangevuld met 3 Barbie's, waarvan ik er 2 vergeten was en er 1 nog van moet uitkomen dit jaar. Na het krijgen van een emailtje moest ik ook even iets snel veranderen, ik had de echte en een reproduktie Bubblecut verwisseld ( hoe dom ), nu staat het weer goed!

Ken & Friends

Dit is een nieuwe pagina, waar ik nog mee bezig ben. Er zijn natuurlijk veel minder Ken's uitgebracht dan Barbie, dus deze pagina is eerder klaar dan die van Barbie. Vanwege een of andere storing op mijn pc, gaat het toevoegen van informatie én foto's ineens niet zo gemakkelijk meer, dus zal het allemaal iets langer duren helaas...

Geschiedenis Barbie

Deze pagina is verder aangevuld en klaar.

30.12.2007:

Tutti, Todd & Friends

Een nieuwe pagina erbij! Tutti, Todd & Friends. Deze pagina is geheel af en bevat onderaan een gallery met een aantal prachtige foto's van Tutti en haar vrienden.

Barbie en haar vriendinnen 1959 tot 1970

Deze pagina is weer aangevuld met 2 Francie's, de T'NT en de 'zwarte' soort.

Onze verzameling!

Op deze pagina staan weer een aantal nieuwe foto's bij. Wij zitten tenslotte niet stil en proberen onze collectie nog groter & mooier te maken. Op het ogenblik is er in in de Vintage verzameling een nieuwe American Girl bijgekomen in een outfit die ik nog had liggen ( Midnight Blue, welke ik verkoop als ik een Mint versie kan kopen ).

In de princessenserie ( Dolls of the World ) hebben we in 1 koop er 8 bij, waardoor deze serie dus ( voorlopig ) compleet is. Ik weet niet of deze serie vanaf 2008 nog doorgaat, maar dat zien we vanzelf! Zover ik heb gezien komt er een nieuwe Dolls of the World serie uit met bruidskleding, welke ik ook zeer mooi vind. Dus maar eens even brainstormen met Gerard hahaha.

In de Birthstone collectie hebben we er inmiddels ook 3 nieuwe dames bij, welke nog op de foto moeten worden gezet ( doen we een totaal plaatje van hoor ). Via ebay.com hebben we inmiddels ook 2 nieuwe bijgekocht, die nog onderweg zijn. Hopelijk zijn deze op tijd voor de tentoonstelling in Oss.

Skipper, Skooter, Fluff & Tiff

Op deze pagina staan geheel onderaan een heleboel prachtige foto's van Skipper, met originele outfits en toebehoren. Skipper heeft dus een eigen fotogalerij met 46 foto's op deze pagina, zeker de moeite waard om te bekijken!

19.12.2007:

De tentoonstelling is een feit! Ik heb vandaag een schriftelijke bevestiging gehad.

Dinsdag 22 januari t/m zaterdag 1 maart 2008 moet u zijn in:

Bibliotheek Oss, Raadhuislaan 10 te Oss

Er is een persbericht uitgebracht op de website van de bibliotheek, welke u ook op F.A.M.P.  kan nalezen op de pagina: Barbie in het nieuws

14.12.2007:

Vintage Barbie outfits 1959- 1967, page 02

Er staan weer een paar nieuwe outfits op deze pagina. Weet u dat er inmiddels al ruim 200 foto's verschenen zijn in de Barbie oufits 1959- 1967, page 01 & 02?

De Homepage is iets veranderd, wat u vast al opgemerkt heeft!

Kopen / verkopen tips

Op deze pagina heb ik onderaan nog het een en ander bijzet, wat ik was vergeten: de tips waar je dus op moet letten wanneer je een Barbie wilt gaan aanschaffen of haar kleding.

12.12.2007:

Skipper, Skooter, Fluff & Tiff

Een nieuwe pagina erbij! Skipper met haar vriendinnen Skooter, Fluff & Tiff. De pagina is overigens helemaal af, dus ga maar eens snel een kijkje nemen!

Ik wilde toch nog eens een keer vermelden dat er 29 pagina's op deze site bestaan. Klik bovenaan, op elke pagina, op een onderwerp en dan komt u op de desbetreffende pagina. Er komen veel bezoekers bij F.A.M.P., maar de pagina's worden amper aangeklikt, terwijl er zoveel moois te zien is en te lezen! Er staan honderden foto's over de hele website verspreidt, dus probeer het gewoon eens! Het is zeker de moeite waard...

11.12.2007:

Leuk nieuws! Er komt een Barbietentoonstelling in een bibliotheek te Oss. De expositieperiode is van 22 januari tot en met 29 februari 2008. Adres volgt nog op de site eerdaags!

Een klein deel van onze verzameling zal hier live te bekijken zijn, het gaat om alle Birthstone Barbie's, de Princessen van de wereld en een stuk of 18 van mijn Vintage barbiepoppen. Een volledig verslag, foto's etc. zal te lezen zijn op de pagina Beurs / musea / tentoonstelling bezoeken, incl. de voorbereidingen! Hou deze pagina in het oog.

07.12.2007:

Vintage Barbie outfits 1959- 1967, page 02

De MOD Periode is aangebroken op deze pagina vanaf vandaag. Er staan een paar foto's op, de rest volgt uiteraard vanzelf!

Barbie Gallery 03

Deze pagina is weer aangevuld met schitterende foto's van diverse Barbie's en haar vrienden. Geweldig om de foto's te bekijken en wat zouden we hun graag in ons bezit willen hebben!

Barbie in het nieuws

Bratz stoot Barbie van de troon.

Linken

2 Nieuwe linken erbij. Een is echt heel erg interessant, de zoekwekker. Vul uw gegevens in en iedere dag krijgt u in uw emailbox alle Vintage barbiepoppen die die dag te koop / gevraagd / te ruil zijn neergezet op Nederlandse sites. Deze zoekwekker is tevens ook geschikt om andere dingen mee te zoeken!

Dan heb ik een prachtige site gevonden, Barbiefanatic Presents... Hierop vele prachtige Barbie's die te koop zijn. Ga eens een kijkje nemen en wie weet vindt u wel de Barbie van uw dromen. Veel plezier en shop ze!

02.12.2007:

Geschiedenis

Nieuwe pagina! De geschiedenis van Barbie, welke begon in maart 1959, beginnend met haar voorgangster Bild-Lilli! En een Barbiestamboom, erg leuk om te bekijken ( enkel tekst ).

21.11.2007:

Vintage Barbie outfits 1959- 1967, page 02

Vanwege teveel foto's op 1 pagina ben ik genoodzaakt om een 2e outfits pagina te maken. Het opslaan van de foto's op de 1e pagina werd steeds lastiger, dus heb ik een 2e aangemaakt. Aangezien er nog meer outfits en accessoires uitgebracht zijn ná 1967 denk ik dat er ook 2 pagina's zullen ontstaan van de outfits en accessoires na die tijd.

14.11.2007:

Onze verzameling!

Verslagje te lezen van een bezoek aan een vriendin en 4 nieuwe foto's. 

09.11.2007:

De homepage is iets veranderd. De website van november is dit keer Barbie Heaven. Leuke site, ga daar vooral eens een kijkje nemen. Aangezien deze site over Barbie gaat en zij Amerikaanse is, gaat vanaf deze week de site langzaam aan in kerstsfeer veranderen. Een beetje in de stemming komen kan zeker nooit kwaad! Prettige feestdagen alvast ;)

08.11.2007:

Barbie in het nieuws

Nieuwe pagina. Nieuwsberichten over Barbie of Mattel, zowel heden als verleden.

20.10.2007:

Beurs / musea / tentoonstelling bezoeken

Bezoek openluchtmuseum Arnhem, was erg leuk. Lees op deze pagina een beknopt verslag.

13.10.2007:

Vintage Barbie outfits 1959- 1967

Vandaag  weer wat nieuwe outfits erbij.

Barbie en haar vriendinnen 1959 tot 1970

Bij deze pagina staan vandaag de 1e T'NT Barbie en 1e Standard Barbie beschreven.

10.10.2007:

Vintage Barbie outfits 1959- 1967

De opzet van deze pagina is totaal veranderd en wordt steeds aangevuld. Het is een hoop werk om de foto's te plaatsen en te scannen, dus het vergt even uw geduld.

Ik heb een prachtige website gevonden waar u alles over Ken zijn outfits kan vinden, hier de link naar de website: Ken outfits. Er komt dus géén pagina over de kleding van Ken. Wél kan u enkele outfits van hem terugvinden tussen de Barbie Little Theater outfits en de Travel Costumes! Het scheelt mij een boel opslagruimte voor andere soorten!!

Er zijn flink wat pagina's die heel veel foto's en/of informatie bevatten, vanaf vandaag hebben die pagina's geheel onderaan een link staan die u weer terugbrengt naar de top v.d. pagina ( Top of the page ). Het scheelt u weer een hoop scroll werk!

'Toch is het ook wel even grappig om te vermelden dat Barbie van 1959 tot 1967 meer kledingstukken had dan ik in 8 jaar tijd. En dan vergeten we nog haar schoenen, hoeden, tassen etc.'

07.10.2007:

Schoonheidsbehandeling

Nieuwe pagina erbij! Barbie of haar kleding is wel eens vies, op deze pagina tips voor schoonmaken etc.

06.10.2007:

Reproduktie Barbie en vrienden

Vandaag is deze pagina bijgevuld met wat ontbrekende foto's.

Very rare dolls / outfits

Bovenstaande link is een nieuwe pagina die ook vandaag ontstaan is. Hier staan poppen en outfits op die echt heel erg zeldzaam zijn. Sommige zie ik zelfs voor het eerst! De meeste zijn speciaal uitgebracht voor Japan.

Barbie en haar vriendinnen 1959 tot 1970

Op deze pagina heb ik wat extra aanvullingen gemaakt bij de Ponytail Barbie's.

05.10.2007:

Barbie Gallery 03

Er staan weer een aantal prachtige nieuwe foto's op deze pagina!! Veel kijkplezier hoor.

03.10.2007:

Barbie en haar vriendinnen 1959 tot 1970

Vandaag zijn alle Pontail Barbie poppen, Miss Barbie, American Girl soorten, Midge, de Color Magic en de Bubble Cut Barbie ingevoerd. Handig om te weten: Op deze pagina kan u ook de Swirl Barbie kapsel handleiding vinden. Volgt u precies de stappen in de handleiding dan heeft u weer een prachtige  'originele' Swirl-kapsel! Veel succes alvast...

Vanaf deze poppen ga ik verder met Francie ( 1966 ) en alle Barbiesoorten die uitgekomen zijn vanaf 1967. Ken en zijn vrienden evenals Barbie's broer en zusters komen beide op aparte pagina's!!

 

22.09.2007:

Beursbezoeken

Vandaag zijn we in Vugth geweest en daar heb ik een verslag van op een nieuwe pagina. Prachtige foto's zijn er gemaakt en er was weer veel moois te zien.

 

Ferrari, nieuw in onze verzameling.

Op de beginpagina vandaag een nieuw item: In the Picture. Voor een bepaalde tijd staat daar een tijdschrift / website die F.A.M.P. in het zonnetje wil zetten. Heeft u een website of tijdschrift die u graag In the Picture wilt hebben, mail dan uw gegevens aan ons door.

17.09.2007:

Barbie en haar vriendinnen 1959 tot 1970

Vanaf vandaag bovenstaande pagina gaan volgen, daar komen alle vrouwelijke Barbiepoppen in te staan vanaf 1959 tot 1970 ( als het past, anders 2 pagina's! ). De foto's zijn bewust close-up, zodat u precies kan zien waar u moet op letten. Het is een grote klus om dit allemaal in te voeren, dus heb een beetje geduld.

16.09.2007:

Onze verzameling!

Ik ben bezig om mijn eigen Vintage poppen per stuk te fotograferen, dit duurt wat langer dan ik dacht, maar het zijn er dan ook 53. Jemig, als je ze eens gaat optellen weet je eens wat je hebt! Hou deze pagina dus in de gaten. Er staan er inmiddels een aantal op. Mooi zijn die geworden hé? Ik neem sommige dan ook in de tuin! Krijg je toch een apart effect...

Over een aantal maanden zal de Vintage verzameling uitgebreid worden met een prachtige Mint Brunette Pontail #4 Barbie. Deze kost nogal véél, dus duurt het helaas lang voordat ik ze heb. Maar zodra ze binnen is, zal ze te bewonderen zijn op de site!

Hier alvast een voorbeeld, zonder outfit:

 

 

 

14.09.2007:

De linkenpagina.

U kan vanaf vandaag een website vinden die speciaal over Ken gaat. Onder de banner van deze website staat een verwijzing naar een pagina op die website. Hier staan alle complete outfits van Ken vanaf het begin tot heden op. Het is dus niet echt nodig om een speciale pagina op mijn website te maken over de outfits van Ken. Er komt uiteraard wél een Nederlandstalige pagina over Ken zelf ( en vrienden ). Deze ziet u vanzelf verschijnen.

Barbie scans.

Onderaan de pagina kan u weer prachtige scans vinden, waaronder Vintage Juwelen en de gezichten uit 1962.

Top of the page