F.A.M.P. | Updated! & site nieuws | Onze verzameling! | Onze verzameling, vervolg! | Geschiedenis Barbie | Barbie en haar vriendinnen 1959 tot 1970 | Barbie en haar vriendinnen 1971 tot 1975 | Francie & Friends | Ken & Friends | Skipper, Skooter, Fluff & Tiff | Tutti, Todd & Friends | Barbie outfits 1959- 1966/1967 | Barbie outfits 1966 & 1967 | Barbie outfits 1968 - 1974 | Francie / Casey outfits 1966-1967 | Skipper / Skooter / Ricky outfits 1964 - 1967 | Tutti, Todd & Friends outfits 1966-1967 | Schoonheidsbehandeling | Barbie scans | Photo Guide to Vintage Barbies | White Ginger Bubblecut | The year 1966 | Handschoenen/sokjes Barbie en Skipper | Vintage Shoes | Hands, Booklets, Vintage Labels, Afkortingen & Waardebepaling | Rare dolls / outfits | Barbie Gallery 01 | Barbie Gallery 02 | Barbie Gallery 03 | Reproduktie Barbie en vrienden | Liddle Kiddles | Midge | Beurs / musea / tentoonstelling bezoeken | Barbie / Mattel in het nieuws | Verzamelaars vertellen | Kopen / verkopen tips | Agenda | Linken | Met dank aan... | Gastenboek | E-mailformulier

Barbie in Holland, Haarlem, van de Valk hotel, Zondag 08.03.2009

We waren vandaag rond een uur of 12.00 uur op de beurs. We hadden vrijkaartjes gekregen van Ellen B. van Barbiebliss, wat altijd leuk is, dus dat scheelde ons de entreeprijs. Vanwege het 50 jaar jubileum van barbie was er dit keer een leuke loterij, waarvan de opbrengst naar Clinicclowns ging. Er waren 1000 lootjes te koop, rond een uur of 15 ( bij de 2e trekking ) waren alle lootjes verkocht! Er waren veel deelnemende verkopers die prijzen hadden gedoneerd, waaronder Mattel Nederland, PM Collectibles, Atelier Cathy en vele anderen. Er waren geen Vintage poppen gedoneerd, helaas.

Nadat we 10 lootjes hadden gekocht zijn we naar binnen gegaan. De zaal vond ik ruim, overzichterlijk en goed opgezet. Er was heel veel te zien, het podium was erg zichtbaar aanwezig met prachtige jurken die nagemaakt waren van Vintage outfits, waaronder Junior Prom. Er stond een 'paspop' die helemaal omgebouwd was naar een Ponytail #4 geloof ik ( is een foto van! ), echt gaaf. Overal liepen cameraploegen rond, ook het jeugdjournaal en de Metro krant waren aanwezig.

Na even wat rondgekeken te hebben hoorden we de stem van Ger van Kempen die de loterij begon. Verbazend voor ons hebben wij bij de 1e trekking 3 prijzen gewonnen! Waaronder de Queen of Hearts van Bob Mackie, die ik altijd al heb willen hebben! Echt toppie!! We werden zelfs nog gefeliciteerd door degene die de pop gedoneerd had, leuk he?

We zijn weer vele bekenden gezichten tegen gekomen, er was weer veel moois, maar te weinig geld hahaha. Ik heb wel even weer wat standaardjes gekocht, want degene die ik had zijn allang weer op. Ik heb ook nog de outfit Crisp 'n Cool gekocht, van Ger van Kempen zijn prive collectie. Echt mooi spul heeft hij, zag heel veel NRVB outfits, geweldig gewoon! We zijn erg in ons nopjes met de prijzen die we hebben gewonnen, de mooie outfit etc.

Ik heb vernomen dat de voorjaarsbeurs van Barbie in Holland in dit hotel blijvend is, ook dat dit op de zondag blijft. Best handig als je Ger van Kempen een beetje kent... De najaarsbeurs blijft in Vught en op zaterdag, rond dezelfde data's als we gewend zijn.

We hebben een geweldige tijd gehad vandaag en hebben natuurlijk weer een stel prachtige foto's gemaakt.

Barbie in Holland, Vugth, van de Valk hotel, Zaterdag 20.09.2008

Ik ben vandaag alleen geweest naar deze beurs, Gerard had iets anders en voor de gezelligheid heeft hij mijn zoontje meegenomen daarnaar toe.

Een vriendin van mij zat daar met een tafeltje en we hadden afgesproken dat ik haar zou helpen met opletten en de verkoop ( er wordt namelijk best gestolen op zo'n beurs ). Er waren minder dealers dan anders, maar ook de opkomst van kopers vond ik minder. Toch vond ik het reuze gezellig en hebben we wel iets verkocht!

Ook heb ik iets gekocht, uiteraard, deze keer niet veel want mijn budget was erg laag deze keer. Ik heb de Hawai Barbie van 1975 gekocht voor 29,50 ( doet 90 euro op Ebay ) compleet en helemaal gaaf. En voor Gerard een Harley Davidson Ken ( mijn 2e Ken in huis, wie had dat gedacht ).  Ik heb nog een aardige dame gesproken die helemaal uit Canada kwam, speciaal voor deze beurs, al vanaf 2002. Ze had wat foto's bij zich van haar eigen verzameling, nou daar ging je zeker van kwijlen! Ze had er een #3 Brunette opstaan in Gay Parisienne, compleet en origineel! De #3 is Mint en heeft ze gekocht voor ong. 100 dollar, dat was even slikken zeg! Ook heeft ze 9 American Girls, waaronder 1 met polsbandje, in haar collectie. Ze vertelde dat het duurste item wat ze ooit had gekocht in Nederland was aangeschaft en dit betrof een outfit van rond de 200 euro. Dus dat zou inhouden dat ze geen enkele Barbie van boven de 200 euro moet hebben, mag ik even ruilen a.u.b.??

Al met al best een leuke dag gehad en best wel in mijn nopjes met de Hawai Barbie ( die had ik in mijn jeugd en helaas volkomen gesloopt ). Tussen de bedrijven door weer een stel mooie foto's gemaakt die hieronder weer te bewonderen zijn.

&

Barbie in Holland, Nieuwegein Mercure hotel, Zaterdag 08.03.2008

We zijn vandaag bij deze beurs geweest, alleen nu niet als klant maar als verkoper. Natuurlijk hebben we wel iets gekocht, maar daar gingen we eigenlijk niet voor. Gerard heeft nog gedupt over een Harley Davidson Ken en Motor. Maar de Ken was bijna 100 euro en de motor 175 euro, dit vond hij een beetje teveel...

Er waren veel nieuwe gezichten bij de verkopers, er waren er ook veel meer dan anders! De zaal was verbouwd, waardoor er meer ruimte voor tafels was. Je had ook meer loopruimte, wat voor mensen in een rolstoel natuurlijk zeer prettig is en scheelt een hoop irritatie van niks kunnen zien! Ellen van Barbiebliss was trouwens ook aanwezig ( ze zat achter ons ), wat ik hartstikke leuk vond ( we gaan een keer thee-leuten! ). Het Barbiemuseum was uiteraard ook weer aanwezig, alleen was een v.d. dames v.d. trap gerold en kwam dus in het gips op de beurs ( wij wensen haar van harte beterschap!).

In de ochtend was het redelijk druk op de beurs en hebben we hier en daar ook wat kunnen verkopen van onze spulletjes. Hoe verder de dag vorderde, hoe rustiger het werd... We hadden het veel drukker verwacht, maar helaas...misschien andere keer weer. Het was wel erg gezellig en hebben ons best wel vermaakt.

Er komt wel steeds meer Vintage op de beurs te liggen, waardoor de verkoopkansen van je eigen spullen dus wat minder wordt, maar goed, dat kan nou eenmaal gebeuren.

Ik heb trouwens weer het een en ander gekocht en die items staan inmiddels op onze verzameling page!

Al met al een hele leuke dag gehad, hadden gehoopt op betere verkoop, maar dit was dus helaas níet het geval. Misschien beter om de volgende beurs op een zondag te doen, dan krijg je toch meer bezoekers neem ik aan??

!! Ons kraampje !!

Mijn zoontje had zijn smurfjes meegenomen..

Barbietentoonstelling Oss, maandag 21 januari 2008

Er wordt een Barbietentoonstelling gehouden in de bibliotheek van Oss, waar wij een groot deel van onze verzameling hebben neergezet. Vandaag begon de opbouw, morgen is het toegankelijk voor publiek, de afbouw is op 3 maart 2008. De tentoonstelling is officieel van 22 januari t/m 29 februari 2008. Er staan 2 kleine vitrinekasten, 1 hele grote ( was die maar van ons!! ) en 2 tafelmodelvitrinekasten vol met Barbiepoppen en aanverwante artikelen. De een na grootste klus was natuurlijk de poppen heelhuids over te krijgen in dozen of plastic bakken, de 2e grote klus was de Birthstone Barbie's uitgezocht krijgen ( wat Gerard heeft gedaan ). De Vintage en de Princess collectie heb ik voor mijn rekening genomen. Wat op zich ook wel een beste klus was, want daar moesten teksten bij, zodat men kan lezen wat men eigenlijk ziet. Terwijl we bezig waren om de poppen mooi en overzichterlijk te plaatsen kwamen er al diverse mensen kijken en een babbeltje maken, dit waren geen bezoekers maar het personeel v.d. bibliotheek. 2 Dames daarvan herkenden de koppies v.d. vintage collectie en zijn misschien bereidt om afstand van hun te doen, wat natuurlijk helemaal niet zeker is ( maar wel leuk zou zijn! ). We zijn ruim 2 uur bezig geweest, met de hulp van de PR-medewerkster Mevr. Baaijens. Mevr. Baaijens had al veel voorbereidt, waaronder stickers, informatievellen en vele andere dingen. Het ziet er echt grandioos uit en Gerard en ik zijn erg tevreden.

We zullen de dames een maand moet missen, maar dat hebben we er wel voor over. Uiteraard zijn er weer prachtige foto's gemaakt, zowel door mij als door een bibliotheekmederwerker. De foto's die ik heb gemaakt zet ik onder deze tekst neer, de foto's v.d. bibliotheek staan daaronder...

Foto's door fotograaf bibliotheek:

Dit zijn wij dus...

 

Barbie in Amsterdam, Amsterdam Mercure hotel, Zondag 21.10.2007

Wij zijn naar deze beurs geweest, helaas moesten wij 1½  km lopen omdat de maraton van Amsterdam precies voor de deur van dit hotel was. We hebben met meerdere bekende personen gepraat en die zeiden dat het niet echt druk is geweest vandaag.

-Note; wij hebben een verkeerde indruk én informatie gekregen over de beurs:

’s Morgens was het rustig, ’s middags werd het steeds drukker en drukker ONDANKS de marathon!


Maar goed.. We hebben ons uiteraard weer lopen vergapen aan al dat moois. Gerard heeft weer een Nescar Barbie gezien die hij wel wil hebben, maar onze portomonee was niet zo dik deze keer.. Dus hebben we de dealer aangesproken en kopen we deze Barbie gewoon via haar site. Wel hebben we een nieuwe Princess of the World gekocht, de Hollandse deze keer. 20 Euro koste zij, dus dat kon er wel van af hahaha.

Er waren uiteraard veel collectibles, maar er was ook vintage: 14 gespecialiseerde standhouders met vintage uit Nederland, België en Duitsland verdeeld over 29 tafels. Dat is de helft van alle standhouders en 1 derde van alle tafels. Verder waren er 5 OOAK stands, verzamelaars van jaren 70 en 80 Barbies, Barbie kindermode, Franklin Mint poppen, Tonner, Fashion Royalty, Helen Kish, Fashion dolls uit Frankrijk etc. Barbiebliss was niet aanwezig vanwege familieomstandigheden ( hoop dat alles goed is, misschien treffen we haar volgend jaar!!
Voor de kids was er een dame die hun gezicht kon inkleuren. We hebben trouwens ook nog een Japanese Side Part American Girl gezien, zonder box en bloot, in 'gewone' huidskleur voor 2400 euro! Hoop geld *zucht*, had ik het maar...

Het thema van deze beurs was dit keer Western. Heel wat dealers waren als cowboys verkleed, wat wij erg leuk vonden. Er was ook weer een loterij, waarvan de opbrengst naar de zeehondencréche van Lenie 't Hart ging. Daar is best veel geld voor ingezameld, hebben we vernomen.

We hebben de beurs helaas veel eerder moeten verlaten dan we anders doen, want meestal blijven we uren hangen, maar we vonden er te weinig stands voor staan om dat te doen ( voor onze verzameling natuurlijk ) + we hadden niet veel geld om te besteden.

Al met al, leuk om geweest te zijn, maar jammer dat we te weinig geld hadden hahaha. Wél leuke foto's kunnen maken en die volgen nu onder mijn verslag...have fun!

&

&

&

&

&

&

&

&

 

Openluchtmuseum in Arnhem. Zaterdag 20 oktober 2007

Vandaag zijn we in het openluchtmuseum geweest. Was mooi weer, wel koud, maar dat maakte ons niet zoveel uit.

Ondanks dat er hier veel te bewonderen is uit de jaren 60 en 70, is er helemaal niks over ons Barbiespeelgoed uit die tijd. Poppen, beren, blokken en puzzels volop te zien, maar geen enkele Barbie te zien. Het museum heeft zelfs een gebouw waar je allerlei verzamelobjecten kan bekijken, zo hebben we een paar honderd spaarpotten gezien, veel kotszakken die in vliegtuigen te vinden zijn ( wat je daar nou mee moet hahaha ), stapels Jezuskruizen en heiligenbeelden en iemand die het leuk vindt om zijn hele lijf vol tatoes te spuiten. Dan was er nog een gebouw waar ze winkels hebben nagebouwd uit die tijd, waaronder een etalage van een modezaak. En dát vonden we nou geweldig ( althans ik, Diana, dan ), die kleding kwam echt wel overheen met de mode van Barbie uit die tijd ( of was het andersom... ). Daar heb ik 3 foto's van gemaakt, bekijk ze eens rustig en dan zie je toch wel overeenkomsten! Persoonlijk vind ik de middelste foto wel veel lijken op Benefit Performance, alleen missen de strikjes dan.. De 3e foto heeft wel enigzins gelijkenis met Knit dress en nummer 1 met Lunch date, maar ook weer iets van Party date...

Natuurlijk was er nog veel meer te zien daar, veel boerderijen bijvoorbeeld. Maar ook huiskamers uit de jaren 70, met veel oranje. De kleding die je daar wat zag hangen doet ook aan Barbie denken uit de Mod periode. Was echt leuk om te zien en we raden ook iedereen aan om dit museum eens te bezoeken.

Barbie in Holland beurs, Vught. Zaterdag 22 september 2007

Vandaag zijn Gerard ( mijn vriend ) ik en mijn zoon naar de Barbiebeurs geweest in Vught. Het was weer berendruk, veel nieuwe mensen gezien. De handelaars zijn vrijwel altijd dezelfde personen, niks mis mee hoor!

Er was weer een boel Vintage & Mod, van redelijk goedkoop naar héél erg duur. Ik heb een outfit gezien die 'gewoon' 500 euro kost, zat in een plastic zakje?? Beetje vreemd, maar goed...

Ger van Kempen stond er ook met een behoorlijke kraam. Veel hartewensen van mij lagen bij hem op tafel. Helaas niet haalbaar voor mijn budget. Ga wel weer sparen hahaha.

Wij hebben zelf ook iets aangeschaft, uiteraard! Ik heb de outfit Benefit Performance, 2 prachtige ash-blonde Swirls en wat los spul gekocht. Verder is de nieuwste Ferraribarbie mee naar huis gegaan en 2 nieuwe BirthstoneBarbies. Ik heb 2 ontbrekende tijdschriften van A Doll's World* gevonden ( kan u lid van worden, zie linkenpagina onderaan ). En de thee heeft weer heerlijk gesmaakt!!

Mijn vriendin J. was ook weer present, samen met haar zuster. Zij had weer prachtige poppen te koop ( welke u terug kan vinden op de For Sale pagina ).

Wat ik wel erg jammer vind is dat er heel veel poppen worden verkocht met mankementen waar ook nog vette prijskaartjes aanhangen. Alhoewel er 1 stand stond van een hele aardige dame die haar prijzen echt aanpast aan de toestand v.d. desbetreffende Barbie, deze dame is op elke Barbie in Holland beurs aanwezig. Als je dus een pop aanschaft, bij wie dan ook op een beurs, haal haar/hem dan uit de verpakking en bekijk haar aan alle kanten, ook onder de haren voor eventuele nekscheuren of ontbrekende haren!

Al met al hebben we een hele fijne dag gehad en was onze portomonee veel te weinig gevuld, maar denk dat iedereen dat wel vond!

Hieronder plaats ik wat foto's v.d. beurs*, zodat u een indruk kan krijgen hoe het was en hoe de stands een beetje gevuld zijn. Misschien kom ik u dan wel eens tegen bij de volgende ( maart 2008 in Nieuwegein ) beurs.

* A Dolls's World magazine is een Hollands tijdschrift wat voornamelijk over Vintage Barbies gaat, ook vele andere Barbiesoorten kan u in het tijdschrift terugvinden. Er is altijd een leuke prijsvraag waar je echte Barbies mee kan winnen! Er staan intervieuws in...kortom er staat van alles in en het is buitengewoon boeiend! Het tijdschrift wordt 2x per jaar uitgegeven, heel grappig...vlak voor een Barbie in Holland beurs! Het is in zwart/wit, maar er is mij verteld dat bij een flinke hoeveelheid leden het tijdschrift geheel in kleur gaat verschijnen. Doe jezelf dus een groot lees- en kijkplezier en wordt lid van dit blad. Om het geld hoef je het niet te laten, want het kost 11,95 per jaar ( incl. verzenden ).

&

Barbie in Holland beurs, Vught,  24 september 2005

Ik vond nog wat foto's op mijn computer van de beurs in 2005. Ik zet ze hieronder neer, wie weet ziet u zichzelf wel op de foto's!

*Herkent u zichzelf of uw koopwaar op een of meerdere van bovenstaande foto's dan kan u deze opvragen per email. De foto's op deze pagina zijn allemaal verkleind, de normale grote kan u altijd toegezonden krijgen!

Top of the page